Familieshoot tussen de appelbomen

Gepubliceerd op 27 december 2023 om 14:20

1 oktober 2022,

Dit prachtige gezin ging appels plukken bij hun geadopteerde appelboom. Niks leuker voor kinderen dan heerlijk bezig te zijn! 

Het was een zonnige dag, dus bij aankomst bij de Olmenhorst in Lisserbroek was het in de rij om te parkeren. Het was immers het begin van het oogstseizoen, een tijd waarin gezinnen zich verheugden op het plukken van hun eigen verse vruchten.

Te midden van de levendige menigte was het even zoeken naar dat ene gezin dat met een indrukwekkend grote ladder op de proppen was gekomen. Die ladder verraadde hun locatie onmiskenbaar.
De boom die voor hen lag, pronkte met een overvloed aan rood en zoet fruit, klaar om geplukt te worden.


De kinderen konden hun opwinding nauwelijks bedwingen en begonnen al snel, gevolgd door lichte aanwijzingen van de ouders over hoe de appels op de juiste manier te plukken, zodat de boom ook volgend jaar weer weelderig zou bloeien. Het was een genot om de kinderen zo bezig te zien, hun blijdschap straalde van hen af en werd moeiteloos weerspiegeld in de foto's die werden gemaakt.

En natuurlijk moest er geproefd worden! En oh, wat een heerlijke smaak! De appels werden met enthousiasme goedgekeurd. Met een hele mand & tassen vol kon dit prachtige gezin naar huis gaan.
Maar de meiden hadden nog wat energie over en besloten nog even rond te rennen, genietend van hun laatste momenten te midden van de fruitige overvloed van de Olmenhorst.